Események

Hétvégi online gyászcsoport

2023. november 18-19., szombat-vasárnap

Két nap alatt nem lehet feldolgozni az akár évek óta hordozott gyászunkat. Viszont két nap alatt sok mindent meg lehet ismerni a gyász valódi természetéről, és el lehet sajátítani a klinikai vizsgálatokkal igazoltan hatékony Módszert, ami segíthet nem csak a haláleseti gyászaink, hanem párkapcsolati vagy egyéb veszteségeink feldolgozásában.

A több mint 40 éves múlttal bíró, amerikai Grief Recovery Method, magyarul Gyászfeldolgozás Módszer online keretek között is megismerhető. Gyászfeldolgozás Módszer Specialistaként hat éve foglalkozom gyászolókkal, és trénerként a magyarországi Központban részt veszek a Specialisták képzésén is.

A két napos online csoportban párokban dolgoznak a gyászukkal a résztvevők. A második nap végére elsajátítják a Módszer lépéseit, és egy veszteségük feldolgozásának megkezdésén keresztül meg is tapasztalják a hatását. A második napot a további feldolgozási lépésekről konzultáció zárja.

Jelentkezés: grafogym@gmail.com

A hétvége díjáról, pontos menetéről és technikai feltételiről a jelentkezés során megadott elérhetőségen nyújtok tájékoztatást. A résztvevők száma korlátozott, a részvétel feltétele egy előzetes konzultáció. 

Beszélgetés, mécsesgyújtás és hangverseny az elhunytak emlékére 

2023. október 26., Kodály Központ Pécs

17.30: A gyász művészete, a művészek gyásza
Tompa Andrea íróval és dr. Fenyősiné Bartha Noémi hegedűművésszel Graf Orsolya Gyászfeldolgozás Módszer Specialista, a zenekar kommunikációs vezetője beszélget arról, hogy hogy miért fontos életünkben a gyász megélése, milyen szerepet tölthet be a művészet az alkotók, előadók és a befogadók gyászának a feldolgozásában. Van-e egyéni és közösségi gyász, és hogyan kaphat szerepet az alkotói folyamatokban ez az összetett érzelmi állapot.

18.00: Mécsesgyújtás a Kodály Központ előtti lépcsősoron

19.00: Kamarakoncert Tompa Andrea szövegeinek felolvasásával

Dmitrij Dmitrijevics Sosztakovics: c-moll vonósnégyes, Op. 110
Wolfgang Amadeus Mozart: "Gran Partita" – III. Adagio (K.361)
Richard Strauss: Metamorfózisok

Deák Márta – hegedű
Morvay Ágnes – hegedű
Murin Jaroszláv – mélyhegedű
Janzsó Ildikó – gordonka
Tompa Andrea – író
Vezényel: Somodari Péter

A beszélgetésre a koncertre szóló jeggyel lehet belépni. További részeletek a koncertről: www.pfz.hu

Készítsd el weboldaladat ingyen!